V oddelku prvega starostnega obdobja se pogovarjamo o živalih po zimi v gozdu. Da si otroci vse skupaj lažje predstavljajo, smo si vzgojiteljice na pomoč povabile lovca, Aleksovega dedka. K sodelovanju smo povabili še ostale oddelke vrtca.

Lovec nam je najprej pokazal in povedal, kako so lovci oblečeni (v zeleno) in kaj se skriva v njihovih nahrbtnikih. V nahrbtniku najdemo vse za preživetje v naravi: steklenico s toplim čajem ali vodo, nož, klobaso, kruh in še kaj bi se našlo.

S seboj je prinesel tudi veliko škatlo, katera je bila polepljena z fotografijami živali iz gozda. V škatli je bilo kar nekaj nagačenih živali: jazbec, raca, lisica, veverička ter rogi od srnjaka. Otroci so nad njimi bili zelo navdušeni, saj večina teh živali še niso videli od blizu, sedaj pa so jih lahko celo božali.

Lovec nam je povedal tudi, kaj lovci počnejo. Njihova naloga ni samo streljanje živali, ampak za živali, kot tudi za naravo skrbijo, jih varujejo in hranijo. Skupaj smo se odpravili v gozd, kjer nas je čakalo krmišče. Živalim v gozdu smo natrosili nekaj sena in koruze. Krmišče nam je lovec podaril v oskrbo, za katerega bomo pridno skrbeli.

 

Zapisala Mateja Stajnko

Foto: Gabrijela Marič