Tokrat smo za zobke poskrbeli vsi, od najmlajših, do najstarejših v našem vrtcu. Pridružili so se nam zaposleni iz Zdravstvenega doma Ljutomer, ki so skozi vso šolsko leto izvajali  preventivne zobozdravstvene dejavnosti v našem vrtcu. Tudi tokrat so se otroci razveselili gospe Mihaele in Maše, ki sta nam popestrili dan. Skupaj smo obnovili znanje, ki smo si ga pridobili med šolskim letom. Otroci so si res veliko zapomnili o tem kaj vse je pomembno za naše zdravje, za osebno higieno in predvsem za zobe. Ker smo bili tako zelo pridni nas je obiskala tudi Lili. Maskota projekta v katerem smo sodelovali. Bine je tokrat bil pri zobozdravniku na pregledu nam je povedala vodja projekta, Zobni alarm.

Bilo je zelo zanimivo. Pridružili so se nam tudi direktor Zdravstvenega doma Ljutomer, ravnateljica OŠ Janka Ribiča Cezanjevci ter vodja projekta Zobnega alarma.

Hvala vsem, ki so preživeli prijetno dopoldne z nami, predvsem pa otrokom, ki so vso šolsko leto skrbeli, da so zobki bili pravilno umiti, njihov nasmeh pa sijoč!

 

Prispevek pripravila: Jasna Lipovec

Foto: Simona Juterša