Pa nam je uspelo! S kolesi smo premagali približno osem kilometrsko razdaljo na relaciji Cezanjevci, Lukavci, Grabe, Branoslavci in na koncu spet v Cezanjevce.

Kolesarski maraton, ki smo ga v šolskem letu 2018/2019 izvedli prvič smo poskušali pripraviti, tako da se ga lahko udeleži celotna družina. Kar nekaj družin je s svojo prisotnostjo in aktivnostjo na maratonu pokazala, da smo delali v pravi smeri.

Najstarejši otroci, ki so v celoti samostojno premagali razdaljo so bili prvi v koloni in nam narekovali tempo. Bili so izjemni! Prav tako vsi ostali, ki so samostojno ali s pomočjo staršev kolesarili.

Na cilju nas je seveda čakalo presenečenje, konj Tinko, ki prav tako zelo rad telovadi in je izjemno hiter. Prav on nam je vzgled, da smo športno aktivni in se imamo pri tem lepo.

Hvala Policijski upravi Ljutomer in medobčinskemu redarstvu Ljutomer, ki so skrbeli da smo pot prekolesarili varno. Hvala osebju Zdravstvenega doma Ljutomer, ki nas je spremljalo na poti ob morebitnih poškodbah. Hvala konjičku Tinku, da nas je obiskal in hvala podjetju Radenska d.o.o., ki nas je s svojo donacijo on koncu maratona osvežila.

In največji HVALA, vsem otrokom in njihovim staršem za udeležbo na našem 1. kolesarskem maratonu!

 

Prispevek pripravila: Jasna Lipovec

Foto: strokovne delavke vrtca