V oddelku prvega starostnega obdobja (1-2 let)  so otrokom bile ponujene spontane igre različnih kotičkov. Kljub temu pa so vzporedno povezali igro s temo mir, ki so jo v teh tednih obravnavali. Igra je vedno potekala ob spremljavi umirjene instrumentalne igre, dnevno so izvajali jogo in sprostilne vaje. Temo so povezali s slikanico Mali medo, kjer so se pogovarjali o načinu umirjanja. Izhajali so iz otroka, njihovih dud. Iskali so še drugačne načine umirjanja, brez dud. Naredili so si intimen kotiček, kotiček za sprostitev in umiritev.

V oddelku prvega starostnega obdobja (2-3 let), so prav tako dali poudarek igri. Otroci so uživali ob sproščeni spontani igri in druženju s prijatelji v oddelku. Vse skupaj so povezali tudi s spoznavanjem vrednote mir. Otroci so se igrali igre vlog v manjših skupinah, spoznali so novo umirjeno rajalno igro v krogu, se sproščali ob umirjeni instrumentalni glasbi, zaznavali razliko med umirjenim in glasnim tako, da so proizvajali različne tihe in glasne zvoke z glasom ter z lastnimi in malimi ritmičnimi instrumenti. Ustvarjali pa so tudi skupno risbico z barvicami ob poslušanju umirjene instrumentalne glasbe.

V oddelku drugega starostnega obdobja (3-4 leta) so izvedli kolesarjenje in otroci so pokazali veliko spretnost vožnje z otroškimi vozili. Iz različnega naravnega materiala so ustvarili besedo igra in se igrali v zanimivih kotičkih Dežele igre.

V oddelku drugega starostnega obdobja (4-6 let), so se veliko pogovarjali o otrokovih pravicah. Spoznali so različne otrokove pravice in k sodelovanju povabili tudi starše. Otroci so pridobili veliko novih informacij, pri vseh dejavnostih pa so bili aktivni predvsem otroci.

DEŽELA IGRE je bila skupna dejavnost vseh oddelkov, kjer smo se družili, se pogovarjali, se skupaj igrali in pomagali drug drugemu.

 

Prispevek pripravile: Simona Štampar, Nina Kosi, Irena Magdič, Jasna Špindler

Foto: Simona Juterša, Ines Luknjar, Gabrijela Marič, Nina Krajnc