V petek, 8. 11. 2019 smo v vrtcu gostili stare starše. V vsakem oddelku so se odvijale dejavnosti, primerne starostni stopnjo otrok. Naš cilj pa je bil druženje in igra s starimi starši.

V oddelku prvega starostnega obdobja (1-2 leti) smo s starimi starši poskusili oživeti stari običaj kožühanja. S skupnimi močmi smo koruzo pobrali in jo odnesli v škedenj, nato pa ji potrgali liste in jo obesili na kozolec. Ob delu smo se pogovarjali, delili zgodbe in preprosto smejali. Po trden delu sta nas razveselila muzikanta, katera sta nam zaigrala nekaj pesmi, mi pa smo plesali.

Zapisala: Simona Štampar

V oddelku prvega starostnega obdobja (2-3 let) so se otroci zelo razveselili svojih babic in dedkov. Že celoten teden so jih omenjali in komaj čakali, da nas obiščejo. Za njih smo pripravili krajši program s petjem in plesom. Sledilo je skupno druženje ob igri v različnih ustvarjalnih kotičkih iz naravnega materiala. Babice in dedki so tako preživeli igrivo, sproščeno in veselo urico v vrtcu skupaj s svojimi vnuki.

Zapisala: Nina Kosi

» Tak je nekda bilo, tak pa je gnes.« Danes smo vsi prišli v naš vrtec z velikim pričakovanjem, saj so nas obiskali naši ljubi dedki in babice. Biti stari starš ni lahko, je pa lepo. In tako polno doživetij, sproščeno in predvsem nasmejano dopoldne smo preživeli skupaj.  V vrtcu se zavedamo, da je prenos dediščine velikega pomena in del tega smo pokazali tudi našim starim staršem. Ob igri nekoč in danes je dopoldne minilo prehitro. Ob tem pa smo spoznali, da so res stari starši tisti, kateri otrokom odprejo srca.

Dedki in babice iz srca vam želimo, da se še dolgo veselite s svojimi vnuki.

Zapisala: Irena Magdič

V oddelku drugega starostnega obdobja (4-6), smo starim staršem predstavili pesmico v slovenskem in tujem jeziku, nato pa je sledilo skupno eksperimentiranje. Preizkusili smo ali se poper zares boji mila, ali roža iz papirja v vodi zacveti, ali se jedilne barve v mleku raztopijo in ali lahko z barvico preluknjamo vrečko napolnjeno z vodo ne da bi izpustila. Na koncu smo zaplesali ob bansu “slišim žabico” in “kavbojski bans,” ter se z nasmehi na obrazih poslovili od starih staršev.

Zapisala: Jasna Špindler