Slovo predšolskih otrok smo tudi letos želeli praznovati na prav poseben način. V petek, 19. 6. 2020 smo otrokom pripravili presenečenje. Z otroki smo se odpravili v kino. Pripravili smo si ga v sosednji, modri igralnici. Ogledali smo si risanko slon Horton. V kinodvorano so otroci vstopili z vstopnicami na katerih je bil sedežni red. Vsak otrok je poiskal svoj sedež, se udobno namestil in si ogledal risanko. Ker v kinu ne gre nikakor brez kokic smo si le te privoščili tudi mi.

Otroci so bili nad risanko navdušeni in na koncu smo spoznali tudi sporočilo risanke, ki se glasi: »Vsako življenje je enako pomembno, ne glede na to kako majhni smo.«

Prav tako je bil poseben ponedeljek, 22. 6. 2020, ko smo z otroki, ki bodo septembra prestopili prag šole zažvižgali po vrtcu, v okolici vrtca in se odpravili do šole, kjer nas je nagovorila gospa ravnateljica Brigita Hojnik.

Vsakršno slovo je za nas vzgojiteljice posebno. Letos še toliko bolj, saj se zavedamo, da smo v drugačnih časih morali delati drugače. Ves trudi, ki smo ga vložile v svoje delo in naše otroke, se izplača. Ponosne smo nanje. Vsekakor tudi nam danes stopajo solze v oči. Solze sreče, ponosa in ljubezni. Skupaj smo prehodili vrtčevsko zgodbo, se igrali, plesali, se tudi kdaj pa kdaj sporekli, se objeli in se imeli radi – kar največ šteje. In ob tem sporočamo vsem našim otrokom RADE VAS IMAMO!

Staršem, ob tem iskrena hvala za vso podporo in sodelovanje, brez katerega ne bi morali delati v dobro otok.

Z nasmehom na obrazu in zadovoljstvom v srcu vzgojiteljice Jasna Špindler, Ines Luknjar in Nina Krajnc v šolo spuščamo novo generacijo pogumnih in pridnih otrok.