V četrtek, 16. 5. 2019, smo se v popoldanskem času vrnili v vrtec in noč prespali v vrtcu. Preživeli smo pester popoldan. Peš smo se odpravili v Ljutomer, kjer smo se v športni dvorani ŠIC Ljutomer udeležili športnih in plesnih aktivnosti. Izvedli smo kar nekaj elementarnih iger, ki so jih za nas pripravili člani Športne zveze Ljutomer. Prav tako smo spoznali prve baletne prvine, ki so nam jih predstavile učenke Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, pod vodstvom učiteljice.

Nato smo se odpravili do hipodroma, kjer smo si lahko ogledali kako se konji zvečer pripravijo na počitek in kako poteka masaža konjev. Ogledali smo si najmlajšo žrebičko staro komaj en mesec.

Peš smo se nato odpravili do avtobusne postaje Ljutomer, tam vstopili na avtobus, ki nas je pripeljal nazaj do vrtca, kjer nas je že čakala večerja. Večerno urejanje, pravljica in počitek pa so nas popeljali v sladke sanje.

V petek zjutraj smo vstali v sončno jutro. Ugotovili smo, da najverjetneje zato, ker smo bili tako pogumni in prespali noč v vrtcu. Zato smo to morali povedati tudi vodstvu našega zavoda. Jutranji sprehod do šole, kjer smo lep dan zaželeli tudi ravnateljici Brigiti Hojnik, nas je popeljal v aktiven dan, ki smo ga preživeli skupaj.

Tudi tokrat je bilo prav posebno doživetje tako za strokovne delavce, kot za otroke. In kar je najbolj pomembno “naš vrtec tokrat ni spal sam.” Skupaj z njim so tudi ponoči dihali otroci in vzgojiteljici Jasna in Ines.

Ob tem se zahvaljujemo staršem, da nam zaupate svoje otroke tudi v takšnih, malo drugačnih dejavnostih. Prav tako iskrena hvala Alešu Ploju, ki je z otroki izvajal elementarne igre, učiteljici baleta Ani Germ in njenim učenkam, ki so nam skrbno predstavile osnove baleta. In Primožu Kristlu, ki nam je predstavil delo s konji. Iskrena hvala vsem!

Prispevek pripravila: Jasna Lipovec

Foto: Ines Luknjar