Oddelek prvega starostnega obdobja, otroci stari od dveh do treh let bodo preko likovnih dejavnosti povezanih z gibanjem sodelovali v Tednu ljubiteljske kulture.

V ponedeljek, 15. 5. 2017 bomo v igralnici preizkušali različne likovne tehnike. Otrokom bodo ponujeni različni likovni materiali.

V torek, 16. 5. 2017 se bomo od 9. ure dalje nahajali na travniku pred vrtcem. Slikali bomo iz ptičje in žabje perspektive. Otroci bodo lahko občutili, kako je, če ležimo pod brezbarvno folijo in nekdo nad nami slika. Če bo vreme primerno, pa bodo lahko otroci bosi slikali s stopali, tako da bodo ležali na tleh in se z dvignjenimi nogami prepustili svoji domišljiji.

V sredo, 17. 5. 2017 bomo od 9. ure dalje prav tako na prostem pred vrtcem. Otroci bodo z tempera barvami, ki jih bomo ulili v prozorne plastične vrečke, s prstki poskušali mešati barve in opazovali, kaj se pri tem dogaja. Ob primernem vremenu se bomo poigrali tudi s stopali in prstki na nogah.

V četrtek, 18. 5. 2017 sledi dan odprtih vrat vrtca, ki smo ga poimenovali: Odprimo vrata na stežaj. Izvedli bomo poligon v okolici vrtca in prav tako v notranjosti našega vrtca.

V petek, 19. 5. 2017 se bomo od 9. ure dalje odpravili v bližnji gozd in tam ustvarjali na velike formate brezbarvne folije in belo blago. Vse to bomo pritrdili okoli dreves, tako da bomo lahko občudovali tudi naravne barve gozda. Slikali bomo z naravnimi čopiči, ki si jih bomo izdelali iz trave, palčk in slame. Projekt bomo v popoldanskem času zaključili tako, da bomo povabili starše ter skupaj z njimi aktivno in ustvarjalno preživeli konec tedna.

Ker bo luštno, vas prijazno vabimo!

Strokovne delavke vrtca z vodstvom šole in vrtca

 

ZAČELO SE JE IN BILO JE ZABAVNO

Ponedeljek, 15. 5. 2017

Torek, 16. 5. 2017

Sreda, 17. 5. 2017

Četrtek, 18. 5. 2017

Tokrat smo se družili tudi s prijatelji iz ostalih oddelkov.

Petek, 19. 5. 2017

Ustvarjali smo v gozdu… Sledi še popoldansko druženje s starši.

Popoldansko druženje je bilo zabavno, igrivo in predvsem naše…

 

Ob zaključku projekta iskrena hvala predvsem otrokom, ki so iz dneva v dan pripravljeni sodelovati, se igrati in biti male gobice, ki vsrkavajo nove ideje, znanja, ustvarjalnost. Prav tako hvala vsem staršem, ki ste ves čas sodelovali in si petkovo popoldne rezervirali za vaše otroke in njihov vrtec. In iskrena hvala tudi vsem strokovnim delavcem, ki ste kakorkoli pomagali in bili ustvarjalni.

BILO NAM JE LUŠTNO!