V času od 10. 05. do 12. 05. 2017 se je šestnajst pogumnih fantov in deklet z Ireno in Gabrijelo odpravilo v vrtec v naravi na Veliki Boč. Ta Veliki Boč je bil vse tri dni sončen in zaradi naših pridnih in zvedavih otrok še večji.

V sredo smo ob 11.00 uri prispeli v dom Škorpijon in se nastanili v dveh sobah po osem otrok. Sobi sta se imenovali Koza in Ovca. Sploh ni bilo enostavno izbrati  posteljo, katera bo naslednji dve noči  nudila otrokom prijeten in miren spanec. Vsako posteljo je zasedla takoj plišasta živalca – igrača. Po dobrem kosilu smo se odpravili skozi majhen gozdiček na kmetijo z zanimivimi živalmi. Posebnost so bili konji. Najprej so otroci kobilo Lady, katero so si izbrali za jahanje očistili in jo tako pripravili za ježo. Otroci so jo nato na urejenem jahališču in ob spremstvu učitelja Vindija tudi spretno jahali. Na kmetiji smo si ogledali majhne koze, perjad, majhne pujse, zajčke. Vse živali smo lahko tudi hranili in se jih dotikali.  Po večerji smo si ob domu na urejenem prostoru zakurili taborni ogenj in ob kitari zapeli. Do  22.00 ure so vsi otroci utrujeni zaspali.

V četrtek smo se po jutranji telovadbi in zajtrku z učiteljem Zvonkom odpravili v gozd po poteh škratov. Kljub temu, da smo bili tihi,  pazili, da ne pohodimo majhnih rastlin in živalic na tleh, bili zelo pozorni , nismo uspeli opaziti škratov, kajti vsi so bili zdoma na delu.  Uredili smo jim lepe hiške iz naravnih materialov in  se igrali na škratovem dvorišču. Učitelj Zvonko je njihov prijatelj in nam je povedal veliko  zgodb in prigod iz življenja škratov. Po kosilu pa smo se, opremljeni z nahrbtniki, z vodo in sladkim prigrizkom,  odpravili z učiteljem Benojem  na sosednji hrib –  Žavcarjev vrh.   Osvojili smo ga prav vsi in se razigrani vrnili nazaj v naš dom Škorpijon. Po kratkem počitku smo se na igrišču doma pomerili v  zanimivih  športnih igrah. Ko pa je padel mrak smo se s svetilkami odpravili  na kratek nočni sprehod. Nič se nismo bali  saj smo imeli drug drugega. Zvečer so otroci ob pravljici mirno zaspali.

V petek smo se zbudili v sončno jutro. Kar malce žalostni, ker je bil že dan našega odhoda, smo pospravili  sobo in prtljago ter se po zajtrku odpravili v naravo. Tam nas je Beno učil veščin preživetja. Spoznali smo kako zakuriš ogenj brez vžigalic in vžigalnika. Nam je uspelo! Na varnem ognjišču z ognjem smo zavreli vodo v viseči posodi, nato pa smo se odpravili v gozd ter se naučili kako postaviti šotor. Čas kateri nam je še ostal smo izkoristili  za igro na naravnem igrišču – v gozdu. Ob tem so otroci neizmerno uživali ter spoznavali, da je taka igra veliko bolj zanimiva kot gledanje televizije in igranje računalnika. Pred odhodom domov so vsi otroci prejeli priznanje za pogum.

Polni novih doživetij, zanimivih spoznanj, smo se z avtobusom odpeljali z velikega hriba proti naši majhni vasici Cezanjevci  staršem v topel objem. Srečni, zadovoljni, nasmejani…..