Ta teden je bil ciljem našega vrtca pisan na kožo. Izvajali smo dejavnosti v okviru gibanja, športa in narave. Zavedamo se, da je gibanje za otroka življenje in da prav z gibalnimi dejavnostmi vplivamo na celosten razvoj otroka.

Tako so se v tem tednu v našem vrtcu odvijale športne dejavnosti, ki smo jih povezali z druženjem in igro.

V ponedeljek, 25. 9. 2017, smo izvedli gibalno minutko v večnamenskem prostoru vrtca. Otroci so preko ovir prenašali krompir v vreči in tako «pomagali pri domačem opravilu«.

V torek, 26. 9. 2017, smo sodelovali z učiteljem športne vzgoje Damjanom Šumakom in učenci osmega razreda. Pripravili so nam vadbeno uro (ogrevanje, poligon, umirjanje). Bilo je zelo zabavno in nekaj posebnega, saj se je vse skupaj odvijalo v šolski telovadnici, ki je tudi naši najstarejši otroci še niso pozabili.

V sredo, 27. 9. 2017, smo se odpravili v bližnji gozd. Tam so se otroci iz vseh oddelkov družili, se igrali z naravnim materialom in si s tem razvijali svojo domišljijo in utrjevali naravne oblike gibanja.

V četrtek, 28. 9. 2017, smo pripravili poligone. V vsaki igralnici je bil pripravljen poligon in nato smo ob znaku glasbe zamenjali igralnice,Otroci in strokovne delavke so se tako preizkusili v štirih različnih poligonih. Tudi tukaj je bilo veliko smeha in zabave.

V petek, 29. 9. 2017, smo evropski teden športa v našem vrtcu zaključili z daljšimi pohodi. Za naše najmlajše je bil to pohod do pokopališča. Za kombinirani oddelek in oddelek drugega starostnega obdobja (3-4 let) pohod do gozda v oddaljenosti vrtca. Ter za najstarejši oddelek v vrtcu je bil daljši pohod do Gajševskega jezera in nazaj. Vsi otroci od najmlajšega do najstarejšega, so pohode prehodili brez težav. Ob tem pa smo se strokovne delavke lahko z otroki spontano pogovarjale, opazovali naše okolje in se preprosto imeli lepo.

Evropski teden športa se sicer zaključuje, a v našem vrtcu nadaljujemo z gibalnimi dejavnostmi, ki jih bomo povezovali z ostalimi področju kurikula. Verjamemo, da bodo tudi naslednji tedni tako zabavni, pisani in igrivi.

Prispevek pripravila: Jasna Lipovec