Za nami je prav prijeten teden, teden otroka. To leto je bil moto tedna otroka Povabimo sonce v šolo/vrtce. Potekal je od 2.10.2017 do 6.10.2017.

Tudi v našem vrtcu smo v tednu otroka pripravili najrazličnejše dejavnosti na to temo. Poudarek je bil predvsem, da smo se oddelki vrtca veliko družili ter skupaj zabavali in imeli neizmerno lepo.

V torek smo teden otroka pričeli z skupno dejavnostjo povabimo sonce v vrtec. V večnamenskem prostoru smo okrog sonca, katerega je izdelal oddelke drugega starostnega obdobja, naredili velik krog. Krog smo naredili tako, da smo se vsi ulegli na hrbet ter z zrak dvignili roke in noge, na katerih smo imeli pritrjene odtise naših rok in nog. Dejavnost smo nadaljevali z skupnim plesom ob prijetni glasbi.

Ker je oktober mesec požarne varnosti so nas v sredo v vrtcu obiskali gasilci in reševalci nujne medicinske pomoči.  Bil je dan evakuacije.

V četrtek nam je oddelke drugega starostnega obdobja z vzgojiteljico Ireno pripravil Sončkov tek. Teka smo se udeležili vsi otroci. Preteči smo morali cel krog tekaške steze. Otroci, kateri trenutno niso tekli, so nas vzpodbujali in navijali za nas ob spremljavi malih ritmičnih instrumentih. Ob koncu teka smo prejeli zaslužene medalje.

Najbolj pomemben dan pa je bil za nap petek, ko smo praznovali prvi rojstni dan vrtca.

Skozi ves teden smo teden otroka praznovali tudi po oddelki, kjer so se dejavnosti navezovale na to temo. Naš cilj je bil dosežen saj so tako otroci, kot mi zaposleni neizmerno uživali, se zabavali ter se tudi marsikaj naučili.

Prispevek pripravila: Mateja Stajnko