Tokrat smo se prepustili domišljiji in se podali v svet pravljic.

V četrtek, 15. 2. 2018, smo prisluhnili dramski igri, ki so jo pripravile vzgojiteljice Nina, Gabrijela in Simona. Mali zajček je taval po gozdu in se izgubil. Iskal je svojo mamico in pri tem srečal veliko živali. Ko je že mislil, da je ne bo našel, se je na robu gozda oglasila mamica, ki je zajčka glasno klicala. Mama zajklja je zajčku lepo razložila, da ni dobro, če hodi sam po gozdu.

V petek, 16. 2. 2018, so pravljico O miški, ki je zbirala pogum, pripravile vzgojiteljice Irena, Nina in Jasna. Mala miška si je močno želela košček sira, a ni zbrala dovolj poguma, da bi se odpravila ponj in ga poiskala. Mama miš jo vzpodbudi, da naj se le odpravi. In mala miš se odpravi na pot. Pri tem je srečala pajka, ptico, netopirja in sovo, vsi so imeli veliko poguma, le mali miški ga nihče ni znal dati. A mala miška kljub vsemu pride do koščka sira. In ob koncu spozna kako zelo je bila pogumna in tudi vse strahove je premagala čisto sama.

Otroci so obema pravljicama z veseljem prisluhnili, nekateri tudi aktivno sodelovali in se s tem podali v svet domišljije, igre in ustvarjalnosti.

 

Prispevek pripravila: Jasna Lipovec

Foto: Jasna Lipovec in Simona Juterša