V petek 1. 6. 2018 smo se odzvali povabilu lovca, g. Ivana Gaubeta, ki je lovec in član LD LJUTOMER, da si ogledamo in pobližje spoznamo delo lovca.

Z vsemi otroki iz vrtca, tudi tistimi najmlajšimi in strokovnimi delavkami smo se odpravili na naš prvi skupni izlet z avtobusom. Pot nas je vodila do lovskega doma LD LJUTOMER na Podgradju. Vso pod od Cezanjevec do Podgradja se je radovednost stopnjevala in vprašanja kot so: »Gdo bomo prišli?«, »Ki je tota hiša?«, »Kej puško de meja lovec?«… so se vrstila eno za drugim.

Nepopisno veselje otrok, ki so nestrpno pričakovali srečanje z lovci je bilo izpolnjeno, ko so iz avtobusa zagledali člane LD LJUTOMER in dva čisto prava lovska psa.

Pred lovskim domom sta nam lovca pokazala lovsko opremo, ki jo potrebuje lovec, ko se odpravi na lov in kako ubogajo svojega lovca lovski psi, ki so za to posebej izurjeni. V notranjosti lovskega doma smo imeli priložnost videti nekaj nagačenih živali. Ogledali pa smo si tudi  dva dokumentarna filma, i.s. mlajši otroci o srnjadi, tisti malo starejši pa o sokolih in kraguljih.

Ob koncu našega obiska smo se še malo posladkali z dobrotami, ki so jih pripravile članice lovske družine, nato pa smo se polni novih informacij in spominov na prijetno druženje odpravili nazaj proti vrtcu.

 

Prispevek pripravila: Nina Krajnc

Foto: Nina Krajnc