Teden športa je namenjen vsakomur – ne glede na starost, izobrazbo ali telesno pripravljenost.

In zato smo v  našem vrtcu  poskrbeli, da je ta teden  minil zares športno. Prav vsi smo bili aktivni:

  • V oddelku prvega starostnega obdobja 1-2 let so vsak dan ob instrumentalni sproščujoči glasbi ter slikovnem gradivu izvajali preproste položaje joge za najmlajše in se  odpravili na sprehod po različnih poteh z postajami z gibalnimi nalogami (naravne oblike gibanj, gibalne in rajalne igre).
  • V oddelku prvega starostnega obdobja 2-3 let so izvajali bomo različne gibalne igre z barvnimi žogicami na prostem. Tekli  po trim stezi od ene točke do druge točke. Se vozili s  poganjalci na ploščadi vrtca, premagovali labirint iz kartonskih škatel, premagovali ovire na poligonu v večnamenskem prostoru in se odpravili na daljši sprehod po poljski poti s postajami (gibalne naloge).
  • V  oddelku drugega  starostnega obdobja 3-4 let so izvedli Kolesarčkov dan, kateri je trajal kar dva dni. V vrtec so pripeljali svoja kolesa, poganjalce in pokazali veliko spretnosti in obvladovanje varne vožnje. Pokazali pa so tudi  pogum, saj so se prav vsi spustili po klancu hriba za vrtcem. Na sončen dan so tekmovali v Sončkovem teku in prejeli  medalje za prva tri osvojena mesta.
  • V  oddelku drugega  starostnega obdobja 5-6 let so uvod  v teden športa izvedli z likovno dejavnostjo. Izvedli so kolesarjenje in  vožnjo s skiroji, mini kros na trim stezi. Imeli igre brez meja – štafetne igre in se  igre z loparji.

Smo pa kot vrtec organizirali  4. Športne igre vrtca Cezanjevci  na daljavo in sicer, 30. 9. 2020.

Evropski teden športa se sicer zaključuje, a v našem vrtcu nadaljujemo z gibalnimi dejavnostmi, ki jih bomo povezovali z ostalimi področju Kurikula.

Verjamemo, da bodo tudi naslednji tedni tako zabavni, pisani in igrivi.

Prispevek pripravila: Irena Magdič