Že kar pošteno smo zakorakali v poletni mesec julij in pri nas se je v tem tednu dogajalo veliko zanimivega.

Otroci oddelka prvega starostnega obdobja 1-2 let so spoznavali kakšne barve so predmeti, kateri nas  obdajajo in tako spoznali osnovne barve. Veliko so likovno ustvarjali, se igrali z barvnim testom in izvedli barvne gibalne igre.

V tem tednu so se več družili otroci prvega starostnega obdobja 2-3 let ter otroci drugega starostnega obdobja 4-5 let in skupaj  eksperimentirali z vodo. Tako so ustvarili prav posebne rožice, prelivali vodo v lijake in si ustvarili  prav posebne vulkane s tekočo barvno lavo.

Otroci oddelka drugega starostnega obdobja 5-6 let,  pa so še vedno bivali v vroči Afriki in spoznavali gibanje živali preko glasbe in plesa. Tako so v tem tednu ustvarili ples afriških živali zebre, bizona in geparda. V petek so celotno plesno koreografijo  posneli in se s pomočjo IKT pogledali. Njihova prijateljica Teja, katera že ve brati,  pa jim je prebrala zgodbo Kdo prihaja iz vroče Afrike.

V našem vrtcu ni nikoli dolgčas, saj smo bile strokovne delavke  in otroci skozi vse dni aktivni in ustvarjalni na različnih področji. Tako, da se  imamo v vrtcu lepo tudi v vročih poletnih dneh!

Prispevek zapisala: Irena Magdič

Foto: Anja Fischer, Lara Stajnko, Tamara Jureš