V preteklem tednu so se v oddelkih odvijale različne dejavnosti.

Otroci oddelka prvega starostnega obdobja 1-2 let so spoznavali  živali v morju ter si ogledali  posnetek Gosenica Tinka na morju. Veliko so  likovno ustvarjali, naslikali morsko dno in izdelali želvico iz papirnatega krožnika ter se igrali gibalne igre na prostem.  Ker je bilo zelo vroče, smo jim morje pričarali kar na dvorišču vrtca. V vodi in pesku so se igrali z morskimi živalmi in školjkami.

Tudi v tem tednu so se več družili otroci prvega starostnega obdobja 2-3 let ter otroci drugega starostnega obdobja 3-4 let in skupaj  spoznavali morske živali in morsko dno.  Prav tako so likovno ustvarjali, slikali morsko dno.  V milnici in v pesku so iskali školjke ter se igrali. Premagovali so poligon ter hodili na sprehode v senci gozda.

Otroci oddelka drugega starostnega obdobja 5-6 let so spoznavali resnične žuželke ter si naredili plakat. Raziskovali in iskali so žuželke v naravi ter izvajali jogo z žuželkami. Prav tako so likovno ustvarjali. Hodili so na pohode po gozdnih sencah. Ustvarjali so žuželke iz naravnih materialov ter naredili razstavo žuželk. Naučili so se deklamacijo ŽUŽELJČJI ŽUR.

V vrtcu smo tako strokovne delavke kot tudi otroci skozi vse dni aktivni in ustvarjalni.

Prispevek pripravila: Simona Juterša

Foto: TAmara Jureš, Ines Luknjar, Anja Fischer