Tudi v tem tednu smo v našem vrtcu izvedli veliko različnih dejavnosti.

Otroci oddelka prvega starostnega obdobja 1 – 2  let so spoznali gosenico. Usvajali so pesmico Gosenica in plesali ob njej. Iz odpadnega materiala so gosenice tudi izdelali. Vse dni v tednu so se igrali s senzomotorično gosenico.

Otroci prvega starostnega obdobja 2 – 3  let in otroci drugega starostnega obdobja 3 – 4  let so bili združeni in skupaj so spoznavali kamenčke. Z zaprtimi očmi so ugotavljali, kaj je v vrečki. Otroci so bili zelo pogumni, saj so vsi upali dati roko v vrečko. Kamen, ki so ga izvlekli, so tudi opisali. Izdelali so kamniti kaktus. Odpravili so se na krajši pohod do Gajševskega jezera, kjer so se posladkali s sadjem. Ko so prispeli na cilj, so ponosno dvignili roke, s čim so nakazali uspešno premagano pot. Na poti so opazovali različne kamenčke, iz njih pa so na ploščadi vrtca naredili obrise otrok. Naslednji dan so se odpravili do Ribičevega mlina, kjer so pobirali kamenčke in se igrali v senci. Pripravili smo jim vodo, pesek in žagovino, kjer so kamenčke tudi iskali.

Otroci oddelka drugega starostnega obdobja 5 – 6  let so izvedli vadbeno uro z baloni. Na šolskem igrišču so izvedli štafetne igre z baloni in ob njih neizmerno uživali. Opravili so orientacijski pohod, na katerem so bili motivacija in vodilo baloni. Pogovarjali so se nasploh o balonih in spoznali balone na zrak, plin in vodo. Naredili so razstavo in likovno ustvarjali na temo baloni.

Prispevek pripravila: Lara Stajnko

Fotografije: Anja Fischer, Simona Juterša in Jasna Špindler