Otroci oddelka prvega starostnega obdobja 1-2 let so usvajali pesmico Rdeča žoga. Igrali in razvrščali so žoge po barvi: rumena, rdeča in modra. Prebrali smo jim zgodbo Rdeča žoga. Na prostem ob robu gozda so se igrali z žogicami in tulci. Gibalno so ponazorili vsebino deklamacije z naslovom Žogice. Ves teden je bilo zabavno, saj so otroci uživali ob igri z žogicami. Vsak dan so se odpravili na sprehod, ter se igrali v gozdu ali v senci ob  robu gozda.

Otroci oddelka prvega starostnega obdobja 2-3 let in otroci drugega starostnega obdobja 3-4 let so bili združeni. Prebrali smo pravljico Mavrična ribica in skozi ves teden izvajali dejavnosti preko te pravljice. Izdelali so morske živali, ki so nastopale v pravljici. Uprizorili smo morje, v katerega so otroci dali morske živali in jih poimenovali. Z tehniko pihanja smo izdelali mavrične ribice in jih polepšali z luskami, katere smo pobarvali z bleščicami. Naučili smo se novo pesmico Ribič Jaka, ki smo jo skozi ves teden prepevali. Odpravili smo se na krajši pohod ob reki Ščavnici in se spotoma ustavili v gozdu ob Ribičevem mlinu. Igrali smo se z vodo in spuščali ladjice, ter se igrali z ribicami, ki smo jih izdelali iz peska in balonov.

Otroci oddelka drugega starostnega obdobja 5-6 let so se pogovarjali o hišnih ljubljenčkih. Najprej so se pogovarjali kdo sploh je njihov hišni ljubljenček. Ustvaril so akvarij. Naredili so igrače za njihove hišne ljubljenčke, s katerimi se bodo lahko igrali. Odpravili so se na pohod po senčnih poteh. Preko videoposnetka so si ogledali katere vse živali so lahko njihovi hišni ljubljenčki in kako skrbimo za njih.

Prispevek pripravila: Lara Stajnko

Fotografije: Katja Novak, Lara Stajnko, Anja Fischer