V tem tednu smo ob vročih poletnih sončnih žarkih iskali senco po gozdnih poteh, se igrali in ustvarjali ter se zabavali ob plesu.

V oddelku 1. starostnega obdobja 1-2 let so ta teden ustvarjali in se igrali s kartonom na različne načine. Igrali so se z različno velikimi škatlami, ki so jih prelagal ter zlagali na različne načine. Prevažali so različna prevozna sredstva po kartonskih cestah in tirnicah. Pripravili so si poligon iz škatel ter premagovali ovire. Nikakor niso pozabili na likovno ustvarjanje ob katerem so otroci slikali na kartonske škatle. Ob vročih sončnih dneh pa so se odpravili v gozd, kjer so se tudi poigrali. Vsak dan so z majhnimi koraki zakorakali na sprehod v okolici vrtca ter se odpravili tudi do Ribičevega mlina, kjer so se igrali.

V oddelku 1. starostnega obdobja 2-3 let, kjer smo bili združeni skupaj z oddelkom 2. starostnega obdobja 3-4 leta ter oddelkom 2. starostnega obdobja 5-6 let smo ta teden ustvarjali na tematiko milni mehurčki. Spoznali smo pesem ter ples milni mehurček, ob katerem so majhni in veliki neizmerno uživali in aktivno sodelovali. S pomočjo milnice smo tudi likovno ustvarjali. Izdelali smo si vsak svoj izdelek milnih mehurčkov s svojo fotografijo, ki smo ga pritrdili na magnet. Opravili smo tudi dva pohoda, na katerem smo najprej odkrili presenečenje v nahrbtniku, na drugem pohodu pa smo iskali škatlo, ki nam jo je verjetno v vrtcu vzel gozdni škrat in nam jo odložil v gozdu. Eksperimentirali smo tudi z milnimi mehurčki na prostem, kjer smo jih poskušali pihati na različne načine: skozi tulce, s pomočjo slamic, s pomočjo obročev ter še na različne druge načine. Nastajali so različno veliki in zanimivi milni mehurčki. Teden nam je ob ustvarjanju z milnimi mehurčki neizmerno hitro minil.

Prispevek pripravila: Ines Luknjar

Foto: Ines Luknjar in Tamara Jureš