»Športali« smo prav vsi od najmlajšega do najstarejšega v vrtcu.

Tako so si v oddelku prvega starostnega oddelka 1 do 2 let zadali cilj, da bodo dnevno aktivni na drug način: z žogami, na poligonu, na koleščkih in se podali na vrh hriba.

Otroci oddelka prvega starostnega obdobja 2 do3 let so športali z motivatorji: ob igri z žogo jim je bil motivator sam Luka Dončič,  ob vožnji s poganjalci Primož Rogljič, ob plezanju po ovirah Janja Garnbret, pri teku Jolanda Čeplak in ob oviratlonu domači MTB -jevci.

Kombinirani oddelek otrok 3 do 5 let so premagovali poligon iz različnih ovir (lesa, avtomobilskih gum, kartona,…) s tem, da so vsak  dan zaporedje ovir postavili drugače. Pripravili so si poligon skozi katerega so se otroci zapeljali  s poganjalci oz. kolesi.

Oddelek otrok drugega starostnega obdobja 5 do 6 let so sodelovali v 5. športnih igrah našega vrtca, se preizkušali v športih kot so nogomet, košarka in badminton ter izvedli  plavalni tečaj v Biotermah Mala Nedelja.

Ob toliko različnih zvrsteh gibalnih aktivnosti smo postali vsi vztrajnejši, močnejši, spretnejši predvsem pa bolj pogumni in samozavestni.

Prispevek pripravili: Irena Magdič in Tamara Jureš

Foto: Tamara, Anja, Gabrijela in Simona.