V tednu od 24. 1. 2023 do 27. 1. 2023 v našem vrtcu gostimo stare starše. Z majhnimi pozornostmi jim želimo polepšati dan in jih popeljati v svet otroštva…

V oddelku drugega starostnega obdobja (3 – 4 let) so zapisali…

Biti babica, biti dedek ali pa celo prababica in pradedek ima svoj posebno noto. V vrtcu mariskaj slišimo o starih starših in takrat se oči otrok še posebaj svetlikajo. Danes pa smo s svojim majhnim prispevkom želeli, da se zaiskrijo oči babic, dedkov, prababic in pradedkov. Zato smo prikazali pravljico z naslovom Mavrični krtek in stare starše povabili, da so se skupaj z nami igrali v jutranjem krogu.

In bilo je tako…

V oddelku prvega starostnega obdobja (1 – 2 let) so zapisali…

V torek, 24. 1. 2023 je bil pri nas v oddelku prvega starostnega obdobja (1-2 let) prav poseben dan. Obiskali so nas babice in dedki.

Naš dopoldan je bil glasbeno in plesno obarvan. Najprej so se naši najmlajši predstavili s krajšo deklamacijo, pesmico in plesom.

Pogumno so nastopali, najbolj pa so se sprostili in razveselili, ko so objeli svoje babice in dedke ter skupaj z njimi zaplesali ob melodijah ljudskih pesmic.

Sledilo je še sproščeno druženje, igra in klepet ob čaju v naši zeleni igralnici.

V oddelku prvega starostnega obdobja (2 – 3 let) so zapisali…

Babice in dedki ne samo popestrijo otrokov vsakdan, ampak obarvajo njegov čustveni svet in mu pustijo v spominu neprecenljive sledi. Predvsem pa se zavedajo, da jih imajo radi in oni jih  naravnost obožujejo.                                                                                             

Jesen človeškega življenja je čas velikega zbiranja. To je čas, ko poberemo sadove doživetij, izkušenj, dela ….. In  tak lep zbran trenutek je bil tudi današnje druženje s starimi starši.

Zahvalili smo se tako kot otroci znajo in zmorejo. Skupaj smo skuhali najokusnejši čaj v babičini kuhinji, zapeli pesem s pravim znakovnim jezikom in zaplesali s pisanimi čajnimi vrečkami.

Ob samih pripravah na nastop smo se veliko naučili tako mi od otrok kot otroci od nas. Predvsem pa spoznali, da so stari starši nenadomestljivi.

HVALA VAM!

V oddelku drugega starostnega obdobja (4 – 6 let) so zapisali…

Čas, ki ga preživimo v družbi najbližjih ni nikoli izgubljen čas. Iz otroških oči zasije sreča, ko lahko pripovedujejo o svojih dogodivščinah in času, ki ga preživijo s svojimi babicami in dedki. Premalo krat rečemo hvala. Hvala ker ob vas rastemo. Ker se z nami smejite in jočete. Ker nam pomagate. Ker se na vas lahko zanesemo. Ker nas imate radi. Hvala, ker ste.

To so danes dokazali stari starši otrok, s katerimi so otroci danes v vrtcu preživeli lep dopoldan. Otroci so svojim starim staršem pokazali kaj so se naučili in se jim predstavili z dramatizacijo z naslovom Babica Zima. Sledil je ples in rajanje ob zvokih harmonike dedka.