Otroci  prvega starostnega obdobja (1-2 let), so uživali na tematiko z naslovom: LETI, LETI, LETI. Strokovne delavke so s pomočjo slik predstavile kaj in kdo vse lahko leti po zraku ter izdelali plakat. V okolici vrtca so se igrali  z baloni, milnimi mehurčki, ter  spuščali zmaja.

Otroci  (2-3 let), so uživali ob tematiki: Kamen, papir, škarje. Zelo so bili aktivni saj so si iz papirnatega krožnika izdelali morskega  psa. Uživali so v poligonu z morskimi psi. Ni pa zmanjkalo tudi igre z vodo, kamenčki in školjkami.

Otroci oddelkov drugega starostnega obdobja (3 – 6 let) so uživali ob tematiki Izgubljeni kovček. Pri iskanju izgubljenega kovčka je bilo napeto. Ko so ga našli so bili zelo radovedni kaj je v njem. Mislili so, da je kaj sladkega ampak je bila pravljica, o Izgubljenem kovčku, ki so jo pozneje tudi prebrali. Preko gledališča Kamišibaj so spoznali  pravljico Mavrična ribica. Iz barvnega papirja so izdelali ribice, hobotnice ter ostale morske živali. Spoznali so tudi pesem Ribič Jaka.

Vsak topel in sončen dan smo izkoristili, za bivanje v naravi.

Dejavnosti  načrtujemo tako, da  spodbujamo otrokove lastne interese.  Otrokom počitnice  popestrimo, na čim bolj igriv in sproščen način.

Prispevek pripravila: Simona Juterša

Foto: Gabrijela Marič, Jasna Špindler, Irena Magdič, Nina Krajnc in Nina Kosi