V vsakem poletnem dnevu tega tedna smo našli čas za smeh, pogovor, igro, sproščene in usmerjene dejavnosti.

Otroci oddelka prvega starostnega obdobja (1-2 let), so ta teden uživali ob tematiki: Morske živali. Raziskovali so, katere živali živijo v morju, z ¨ribičijami¨ lovili ribice ter veselo čofotali po vodi. Otroci so na že pripravljeno podlago s pečatniki odtiskovali morske živali, prisluhnili so tudi pravljicam: Prijatelji iz morja ter Zelo radoživa riba.

Otroci  (2-3 let), so uživali ob tematiki: Ribiči. Otroci so ta teden veliko ustvarjali. Najprej so pobarvali velik kos papirja, nato so izdelovali ladje in ribice iz papirja, ter tako ustvarili podvodni svet. Bili so tudi športno aktivni, saj so premagovali poligon z morskimi psi ter se igrali igro ribiči lovijo ribe.

Otroci oddelkov drugega starostnega obdobja (3 – 6 let) so uživali ob tematiki: Solinarji. Prebrali so pravljico Sanje mladega solinarja in si ogledali krajši film o pridelavi soli. Otroci so naredili poskus izhlapevanja soli, eksperimentirali so z ledenimi kockami in soljo na vrvici, opazovali taljenje ter po soli risali in postavljali solne kristalčke v sliko. Skozi igro so iskali vrečke s soljo in sol, ki jim je ostala naložili v svojo vrečko sreče.

Vsak topel in sončen dan smo izkoristili za bivanje v naravi, zato smo se že zgodaj zjutraj odpravljali na krajše sprehode, nato pa z igro ter dejavnostmi nadaljevali v senci, v gozdu ter v prostorih vrtcu.

Prispevek pripravila: Tadeja Pevec

Foto: Simona Juterša, Nina Krajnc, Nataša Bavec