Otroci prvega starostnega obdobja (1-2 let) so ta teden ugotavljali kdo vse živi v morju, in živali gibalno posnemali. Prisluhnili so pravljici Mavrična ribica. Vsak si je izdelal tudi svojo Mavrično ribico tako, da je najprej s kapalkami na papir kapljal barve in kapljice pihal, ko so se ribice posušile pa so jih okrasili še s svetlečimi luskami.

Otroci prvega starostnega obdobja (2-3 let) so si ta teden pripravili ledeno zabavo. Najprej so se lotili nabiranja različnih cvetov in rastlin, priredili so si tudi ledeni zaklad, kjer so v ledenih kockah našli cvetove in rastline. Otroci so se preizkusili tudi z zanimivim načinom likovnega ustvarjanja, saj so slikali z ledenimi kockami.

Otroci drugega starostnega obdobja (3-6 let) pa so ta teden uživali v tematiki motorji. Pogovarjali so se o vrstah motorjev in katere ceste so za te motorje primerne, govorili pa so tudi o motoristični opremi. Otroci so si iz različnih gradnikov sestavljali motocikle in steze, nato pa si priredili pravi dirko z motocikli. Motorje so si izdelali tudi iz plastelina, ter si ogledali moto dirko s pomočjo AV sredstev.

Vsak topel in sončen dan smo izkoristili za bivanje v naravi, zato smo se že zgodaj zjutraj odpravljali na krajše sprehode, nato pa z igro ter dejavnostmi nadaljevali v senci, v gozdu ter v prostorih vrtcu.