Tradicija, zajtrk, druženje, pogovor in domačnost vse to se prepleta s pomenom Tradicionalnega slovenskega zajtrka.

Tudi pri nas na ta dan ni bilo drugače. Vsi skupaj smo zajtrkovali v večnamenskem prostoru našega vrtca. To, da je zajtrk izrednega pomena, naši otroci prav dobro vedo. Lokalno pridelana hrana je vsemu temu dodana vrednost in zato smo danes jedli prav to. Kruh iz Štrkove pekarne je bil hrustljav, maslo iz slovenskega mleka dišeče, med iz kmetije Marin sladek, mleko kmetije Roškar domače in jabolka sadjarstva Trstenjak zelo sočna.

Po zajtrku smo ob spremljavi Janje in Dolores vsi skupaj zapeli pesem ČEBELAR. Ogledali smo si zgodbo o kravi Lizi na dopustu in spoznali kakšen pomen imajo živali na kmetiji. Vijolični oddelek se nam je nato predstavil s plesno točko Deklica in mesto. Po vsem tem je sledilo presenečenje. Obiskali so nas člani folklorne skupine Leščeček iz Veržeja. Njihove noge so spretno plesale, obleke so se vrtele in njihov glas je vriskal po našem vrtcu. Bilo je navdušujoče. In na koncu – takrat smo plesali vsi.

Med nami pa imamo tudi MALEGA LEŠČEČKA, na katerega smo izjemno ponosni in verjamemo, da bo nekoč naš mali Leščeček postal del velike Leščečkove družine.

Hvala vsem, ki ste današnji dan naredili poseben.