Vsi smo že krepko zakorakali v poletje. Nekateri na morju, nekateri v hribih, nekateri pa se imamo super lepo v vrtcu. V tem tednu smo bili v treh igralnicah in v vsaki so se dogajale zanimive dejavnosti. V nadaljevanju si preberite in poglejte, kako smo se imeli lepo. Zagotovo bo že vam me opazovanjem fotografij zabavno, nam pa je bilo še bolj.

V zeleni igralnici so bili ta teden zelo ustvarjalni, saj so se igrali in ustvarjali s slanim testom. Slikali in ustvarjali so udi s tempera barvami. Vzgojiteljici pa sta poskrbeli, da so se otroci ob vsakodnevnih sprehodih v jutranjih urah v okolici vrtca, razgibali tudi v skupnem prostoru. Otroci so uživali ob vožnji po toboganu, metanju in lovljenju žog.

Tudi v oranžni igralnici je bil zelo zanimiv, igriv in sproščen teden. Ta teden smo se z otroki igrali poletne igre na prostem. Tako so otroci iz oranžne in rdeče igralnice skupaj raziskovali gozd in življenje v gozdu. Z lopatkami, grabljicami in »kanglicami«, so raziskovali gozd, tla gozda. Med igro v naravi smo prisluhnili zvokom narave, ter uživali v skupni igri. Joj, kako je bilo šele zabavno, ko smo si pripravili bazenčke z vodo. Otroci so uživali v igri z vodo. Vodo so prelivali, si jo prenašali v »kanglicah« in se tudi malo poškropili. Pa nič zato, bilo nam je vroče in voda je vsekakor pomagala, da smo se malo ohladili. Prav tako smo si v tem tednu pripravili »piknik na prostem«. Otroci so uživali ob igri v peskovniku, na kar pa je sledilo presenečenje. Pripravili smo si sadno-sladoledni piknik. Da pa je vse skupaj izgledalo kot na  pravem pikniku, pa smo si zavrteli še glasbo, ki je otroke kar popeljala v ples.

V vijolični igralnici so naši najstarejši spoznavali pojem: »EKO SISTEM« in ga preko različnih dejavnosti spoznavali. Starejši otroci so iz slanega testa »EKO SISTEME« ustvarjali, in z njimi pripravili razstavo, ki jo lahko vidimo v preddverju vrtca, mlajši pa so jih ob skrbno načrtovanih dejavnostih raziskovali v igralnici ob različnih pripomočkih. V jutranjih urah, ko sonce še ni bilo preveč močno, pa so se otroci z vzgojiteljico odpravili tudi na sprehode v bližnji okolici. Za konec tedna pa so se otroci igrali, raziskovali in ustvarjali eko sisteme z materiali, ki so si jih skozi teden pripravili.

Teden je bil zelo zanimiv, ustvarjalen in predvsem poln otroškega veselja in smeha.

Prispevek pripravila: Janja Dovnik

Foto: Gabrijela Marič, Mihaela Makoter, Nina Kosi, Jasna Špindler