Otroci prvega starostnega obdobja (1-2 let) so ta teden spoznavali življenje pod vodo preko ogledovanja slikanic in kartonk, ter spoznavali morske živali. Otrokom je strokovna delavka predstavila zgodbico Želvica in morje. Ustvarjali so morske živali, ter akvarij. Izdelali so si  plakat na temo življenje pod vodo. Ni pa zmanjkalo tudi igre z vodo. Raziskovali so katere živali živijo v morju, z ¨ribičijami¨ lovili ribice, ter veselo čofotali po vodi. Otroci so ta teden v vrtcu bili zelo sproščeni in veseli.

Otroci  kombiniranega oddelka (2-4 let) so uživali na tematiko z naslovom: LETI, LETI, LETI. Strokovne delavke so otrokom predstavile kaj in kdo vse lahko leti po zraku. V večnamenskem prostoru so se igrali z barvnimi baloni. Ustvarjali so letala iz papirja. Zelo pa so uživali, ko so se igrali z milnimi mehurčki, ter  spuščali papirnate zmaje. Zelo jim je bila zanimiva gibalna igra Ptički v gnezda, katero so se sproščeno igrali v naravnem okolju.

Otroci  drugega starostnega obdobja (3 – 6 let) so se družili v rdeči igralnici in krepili prijateljske vezi  z otroci  iz   vijolične  igralnice , ter uživali ob tematiki:  Morje in živali v njem. Spoznavali so morje in morske živali, slikali morsko dno ter odtiskovali morske živali. Seznanili so se z novo gibalno igro Ribič, kjer so otroci pokazali svoje tekmovalne  sposobnosti. Petek so zaključili kot se spodobi, zarajali  ob otroški glasbi, zapeli nekaj pesmi in uredili razstavo v avli vrtca.

Vsak topel in sončen dan smo izkoristili, za bivanje v naravi.

Prispevek pripravila: Simona Juterša

Foto: Janja Dovnik, Nina Kosi, Dolores Kosič, Mihaela Makoter in Gabrijela Marič